Studiu: Jumătate dintre locuitorii ţării noastre susţin renunţarea la combustibilii fosili

A.D.
Miscellanea / 28 noiembrie

Studiu: Jumătate dintre locuitorii ţării noastre susţin renunţarea la combustibilii fosili

Un studiu relevă că 50% dintre noi sprijinim renunţarea la combustibilii fosili, iar 66% considerăm că prosumatorii contribuie la un mediu mai curat, potrivit comunicatului remis redacţiei. Totuşi, 45% dintre noi,nu suntem de acord cu renunţarea la centralele pe gaz, iar 39% credem că autorităţile ar trebui să informeze mai bine consumatorii despre piaţa de energie.

Mai mult de jumătate dintre locuitorii ţării (55%) susţin măsurile de reducere a poluării şi obiectivele UE de renunţare la combustibilii fosili, incluzând gazele naturale, în favoarea electrificării transporturilor, clădirilor, industriei şi consumului casnic. Totuşi, 43% dintre ei afirmă că nu au suficiente informaţii pentru a se exprima clar şi consideră necesară o campanie de informare despre tranziţia la energia verde. Aceste concluzii provin dintr-un studiu realizat în august-septembrie 2024 pentru platforma despre-energie.ro.

Totodată, se pare ca privim pozitiv creşterea numărului de prosumatori şi a capacităţilor de generare a energiei din surse regenerabile din ţara noastră, majoritatea (66%) fiind de părere că acestea contribuie la un mediu înconjurător mai curat, iar aproape un sfert (24%) consideram că, în timp, vom vedea şi o scădere a preţurilor la energie, ca efect al dezvoltării regenerabilelor.

Majoritatea respondenţilor (45%) consideră că decizia forurilor europene de a elimina treptat centralele de apartament pe gaz nu este una bună, invocând resursele mari de gaze din ţara noastră şi dependenţa de acestea pentru încălzire. Totuşi, 36% susţin că renunţarea este benefică din cauza poluării şi resurselor limitate de gaze naturale.

Studiul arată că doar 18% dintre respondenţi se simt bine informaţi despre evoluţiile din sectorul energetic, iar 55% sunt "oarecum informaţi". În privinţa surselor de informare, majoritatea se bazează pe presă (66%), urmată de site-urile furnizorilor de energie (13%) şi portaluri specializate (11%).

În ceea ce priveşte informarea consumatorilor, 39% consideră că autorităţile ar trebui să joace un rol principal, iar 40% cred că aceasta este o responsabilitate comună între autorităţi, companii şi presă.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu va grabiti, sabotati toata eonomia cu pretul la energie , sau vreti sa paralizati economia romaneasca. Intii analizati pina la capat, apoi actiune ..

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7199
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3386
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9783
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.7229

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb